Sofralarınıza Renk ve Lezzet Katın: Kapya Biber Salçası.!!!

Sofralarınıza Renk ve Lezzet Katın: Kapya Biber Salçası.!!!

 Kapya biber salçası, Türk mutfağında sıkça kullanılan ve kapya biberlerinden yapılan bir tür biber salçasıdır. Kapya biberleri tatlı ve hafif acı bir tatlarıyla öne çıkar ve genellikle yemeklerde, çorbaları tatlandırmakta veya soslar için kullanılırlar.



Kapya biber salçası yapımı genelde şu adımlarla gerçekleşir:


1. Kapya biberleri yıkayın ve kurulayın.

2. Biberleri ikiye kesip içindeki çekirdekleri temizleyin.

3. Temizlenmiş biberleri fırın tepsisine veya ızgaraya yerleştirin.

4. Biberleri közlemek için fırında veya ızgarada pişirin. Biberlerin kabukları siyahlaşmalı ve kabukları kolayca soyulmalıdır.

5. Kabukları soyulmuş közlenmiş biberleri blendır veya gıda işlemcisine koyun.

6. Biberleri püre haline getirin. İsteğe bağlı olarak su ekleyebilirsiniz, ancak kıvamı tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.

7. Elde ettiğiniz püreyi bir tencereye alın.

8. Orta ateşte, pürenin suyunu çekene ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Bu aşamada tenceredeki salçanın altı tutmaması için dikkatli olun.

9. Koyulaşan salçayı soğutun ve temiz, kuru kavanozlara dökün.

10. Kavanozların üst kısımlarını bir bez veya kağıt havluyla silerek sızıntıyı önleyin.

11. Kavanozların ağız kısmını temizleyip sıkıca kapatın.

12. Salçayı serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin.


Kapya biber salçası, yemeklere lezzet katmak, çeşni vermek ve tatlandırmak için kullanabileceğiniz çok yönlü bir malzemedir. Kendi ev yapımı kapya biber salçanızı yaparak yemeklerinizi özel bir dokunuşla zenginleştirebilirsiniz.

Yorumlar