Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır??

Kabak çiçeği dolması, Türk mutfağında oldukça popüler olan ve genellikle yaz aylarında taze kabak çiçekleri bulunduğunda yapılan geleneksel bir yemektir. Kabak çiçekleri, kabak bitkisinin erkek çiçekleridir ve genellikle dolma veya kızartma gibi yöntemlerle hazırlanır.



İşte kabak çiçeği dolması hakkında genel bir bilgi:


Malzemeler:

- Taze kabak çiçekleri

- Pirinç

- Soğan

- Domates

- Biber

- Maydanoz

- Nane

- Tuz

- Karabiber

- Zeytinyağı

- Limon suyu



Hazırlık:

1. Kabak çiçeklerini dikkatlice yıkayın ve içindeki toz veya böcekleri temizleyin. Saplarını kesip çıkarın.

2. Pirinci yıkayıp süzün.

3. Soğanı ince ince doğrayın. Domatesi ve biberi de küçük küçük doğrayın.

4. Maydanoz ve naneyi ince doğrayın.

5. Bir tavada biraz zeytinyağı ısıtın ve doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

6. Üzerine doğranmış biber ve domatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

7. Yıkanmış pirinci ekleyip pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.

8. Doğranmış maydanoz ve naneyi de tavaya ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ocağı kapatın.

9. Karışım soğuduktan sonra kabak çiçeklerinin içine doldurun. Kabak çiçeklerini dikkatlice kapatın.

10. Doldurulmuş kabak çiçeklerini tencereye veya fırın kabına dizin.

11. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve az miktarda su ekleyin.

12. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte veya önceden ısıtılmış 180°C (356°F) fırında kabak çiçekleri yumuşayana kadar pişirin.

13. Pişen kabak çiçeklerinin üzerine limon suyu sıkarak servis edebilirsiniz.


Kabak çiçeği dolması, Türk mutfağının sevilen ve özel tatlarından biridir. Farklı bölgelerde bazı varyasyonlarla yapılabilir, ancak genel olarak yukarıda tarif edilen adımlar temelde kullanılır. Afiyet olsun!

Yorumlar