Lezzetli ve Nefis Patlıcan Söğürtme Nasıl Yapılır???

Patlıcan Söğürtme

Antep ve Urfa mutfağının meşhur lezzetleri arasında yer alan patlıcan söğürtme, midenize bayram ettirecek bir lezzettir. Közlenmiş patlıcan ile hazırlanan söğürtme, hem salata, hem de meze olarak sunulabilir. Közlenen patlıcanları dilimledikten sonra nar ekşisi, sirke ve zeytinyağı ile harmanlıyoruz. Hazırlaması 20, pişirmesi ise yalnızca 10 dakika süren patlıcan söğürtmeyi yemeklerin yanında sunabilirsiniz. Peki, sofraların favorisi olan patlıcan söğürtme nasıl yapılır? Malzemeleri hazırlayıp kollarınızı sıvadıysanız, nefis patlıcan söğürtme tarifine başlayabiliriz.



Patlıcan Söğürtme için;

Malzemeler

* 3 kemer patlıcan

* 1 Soğan

* 2 Domates

* 3 Yeşil Biber

* 1 çay bardağı zeytinyağı

* Yarım demet maydanoz

* 2 diş sarımsak

* kırmızı pul biber

*  Tuz.






Patlıcan Söğürtme;

Nasıl Yapılır

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve ince kıyın. Maydanozları temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin.

Patlıcan, maydanoz, sarımsak, sirke, nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve pul biberi büyük bir kaseye alıp tüm malzemeyi iyice karıştırın.

Servis tabağına alın. Yeşilliklerle süsleyip soğuk servis yapın.

Hazırladığınız patlıcan söğürtmeyi, et yemekleri ile birlikte servis edebilirsiniz. 


Afiyet olsun.



Yorumlar