NFT NEDİR? ÜÇ ÜCRETSİZ NFT PAYLAŞABİLECEĞİNİZ SİTE

 2021 yılında popülaritesi geçtiğimiz seneye göre ciddi oranda artan NFT’lerin ne olduğunu merak ediyor musunuz? Öyleyse sizin için hazırladığımız detaylı NFT ve NFT satın alma rehberine bir göz atabilirsiniz.

NFT Nedir?

NFT’ler kısaca, değiştirilemeyen tokenler anlamına gelir ve sanat eserleri veya koleksiyon parçaları gibi nadir varlıkların mülkiyetini temsil eden kriptografi token türlerinden biridir.

NFT Ne Demek?

Daha geniş bir kapsamda NFT’nin ne demek olduğunu açıklayacak olursak; ekonomi nezdinde değiştirilebilirlik, her bir birimin birbirinin yerine geçebilir ve birbirinden ayırt edilemez olduğu bir meta olarak açıklanır.

ABD doları gibi bir itibari para, değiştirilebilir bir ürüne iyi bir örnek. Mesela 5 dolarlık bir banknota sahipseniz, Ahmet’i etkilemeden kendi banknotunuzu Ahmet’in banknotu ile değiştirebilirsiniz.

Öte yandan, Ahmet’in en sevdiği ve sınırlı sayıda üretilen basketbol kartı, değiştirilemeyen bir ürüne iyi bir örnek. Bu kartlar bir koleksiyon kartı niteliği taşır ve her biri ayrı özelliklere sahiptir. Bir oyuncunun kartı ve bir başka oyuncunun kartı genellikle aynı değere sahip değildir. Üstelik tam olarak aynı olan 2 kartın bile birbirinden farklı olduğu noktalar vardır. Buna en güzel örneklerden biri, kartların üretim tarihi olabilir.

Değiştirilemeyen bir şeye başka bir örnek olarak bir sanat eserini gösterebiliriz. Örneğin bir resim, genellikle tek bir orijinal kopya olarak oluşturulur.

Değiştirilemeyen ürünlere giriş yaptığımıza göre, NFT’lerin bu alandaki katkılarını konuşmaya başlayabiliriz. Her NFT, genellikte kendi içinde var olan bambaşka özelliklere sahiptir.

Ayrıca, çoğu NFT nadirdir ve sadece bir adet dolaşımda bulunan NFTlerin sayısı bir hayli fazladır. Ayrıca bu durumun kanıtlanabilirliği, blockchain (blok zinciri) teknolojisi sayesinde çok kolaydır.

Bu arada NFT’ler başka parçalara bölünemezler, bu nedenle NFT’lerinizin bir kısmını satın alamaz ya da satamazsınız.

Standart tokenlere benzer bir şekilde NFT’ler de varlığın sahipliğini garanti eder ve kolay bir şekilde devredilebilir.

 


Opensea = MSTN TOKEN

Rarible = MSTN TOKEN

Mintable = MSTN TOKEN

Yorumlar