Atlas Çiçeği - Epiphyllum Ackermannii - Atlas Çiçeği Çiçek açtı - Sukulent

çiçek-Atlas Çiçeği-lavanta-lavanta kokulu-lavanta kokulu evim-evim-lavanta evim-atlas çiçeği-atlas çiçeği çeşitleri-atlas çiçeği bakımı-atlas çiçeği nasıl çoğaltılır-kaktüs-bahçe-kaktüs bakımı-kaktüs çoğaltma-kaktüs toprağı-kaktüs toprağı nasıl olmalı-Sukulent-sukulent-sukulent çoğaltma-sukulent bakımı-sukulent nasıl çoğaltılır-sukulent-kakdüs-çiçekçi-çiçek taksi izle-dilan çiçek deniz

Çeşitli renklerde çiçekler açabile sayılamayacak kadar çok olan atlas çiçekleri, hibrit ve kültivarları ev atmosferinde az güneşli, çok havadar yerleri seven bitkilerdir.. Çok güzel açan çiçekleri için yetiştirilmektedirler. Sizin için Atlas çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Atlas çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konularını tüm detayları ile birlikte derledik."


 Atlas çiçeklerinin meydana getirdikleri asıl doğal türlerin ana yurtları Kuzey Amerika kıt'asının en güneyindeki tropikal iklim koşullarının ve tropikal – subtropikal geçiş ikliminin etkisini gösterdiği Meksika ve daha güneyde yer alan Güney Amerika kıt'asına doğru civar ülkeler olmaktadır. 

 Atlas Çiçeği Nedir? 

 Atlas çiçeği, atlas kaktüsü ve orkide kaktüsü isimleriyle bilinen bitkiler olup Cactaceae (Kaktüsgiller) ailesinin epifitik özellikli olan yani ağaçlar üzerinde yaşamını sürdüren ve en çok tropikal ormanlarda rastlanılan birkaç kaktüs türünden türetilmiş nitelikte olan binlerce hibrit ve kültivar süs bitkilerindendir. 

 Atlas Çiçeği Bakımı Nasıldır? 

 Atlas çiçeği hibritleri tam gün güneşe, saatler boyunca direkt güneşe maruz kalmaya uyum sağlayan yapıdadırlar. Ancak yarı gölge alanlarda daha güzel görünümlü oldukları gibi gelişimleri de hızlı olur. Bu bitkilerin güneşi fazla almaları yalnızca kış ayları için önerilmektedir. Bitkilerin bakımında hem havadar hem de ağırlığı olan bir toprak karışımı yapılması önerilir. 

 Bitki için saksının sahip olduğu niteliği ve büyüklüğü pek önemli değildir. Gereksiz yere çok büyük saksı veya köklerinin zar zor sığacağı kadar küçücük saksı tercihi doğru olmaz.


Yorumlar