Yemek Tarifi - Lazanyayı Kabakla denediniz mi? Beşamal Soslu Kabak

Lazanyayı Kabakla denediniz mi? Beşamal Soslu Kabak lazanya,

Malzemeler;

3 adet orta boy kabak 2 çorba kaşığı sıvı yağ 200 gram kıyma 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 kase domates sosu veya domates

Beşamel sos için:

3 çorba kaşığı tereyağ 2 çorba kaşığı un 2 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz Ve 200 gram kaşar peyniri

Hazırlanışı;




Merhabalar,, ,, Lezzetli, beşamel soslu, kabağı lazanya gibi kullanarak fırında güzel bir yemek, tarifi şöyle; Kıymayı iki kaşık sıvı yağda kavuralım, içine rende sarımsak, tuz, karabiberini ilave ederek karıştıralım. Salçayı koyalım birazda onunla bir iki çevirdikten sonra domatesi ilave edelim, suyunu çekinceye kadar pisirelim Beşamel için tereyağını eritelim ununu koyup hafif kavuralım hemen üzerine sütü dökelim hızlı hızlı telle karıştıralım, tuz ve karabiber ilave edip sosu pişirelim. Fırın kabına fırçayla sıvı yağ sürelim, kabakların kabuğunu soyacak yardımıyla soyalım, ve ince uzun soyacakla dilimleyelim, önce bir kabağı fırın kabının altına yayalım. Fırında 15-20 dk kızartalım Üç kat olacağı için bir kat kabak, kıymalı harç, beşamel sos, biraz kaşar peyniri rendesi serperek üç katı aynı yapalım, üzerine en son rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Önceden ısıtılmış fırında 170, 180 derecede yaklaşık 15 dakika üzeri azıcık kızarsın derseniz 20 dakika kadar pişirelim, fazla tutmayalım. Sonrasında servis edebilirsiniz.
Afiyetler olsun.



Yorumlar