Kıymalı Fırın Makarna - Lazanya Tadında



Merhabalar herkese🤗

Gerçekten pratik ve lazanyayı aratmayacak cinsten bir tarif. Özel günlerde çok çaba sarf etmeden hemen yapabilirsiniz, oldukça da şık duracağına eminim. Gelelim tarife💁

Malzemeler

Yarım paket makarna
İç harcı için:
200 gr kıyma
1 orta boy soğan
2 yesil sivri biber
1 büyük boy domatesin rendesi( ben domates konservesi kullandim)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kimyon

Beşamel sos için:

2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yk sıvıyağ 
Tuz
Karabiber

Üzeri için:

Kaşar peyniri rendesi


Öncelikle makarnamızı su ve azıcık yağ ilave ettiğimiz suda bir güzel haşlıyoruz. Bu esnada makarnamızın olmazsa olmazı iç harcı malzemelerini hazırlayabiliriz. Soğanı  ve yeşil  biberi yemeklik doğrayıp hafif karamelize oluncaya kadar pişiriyoruz ardından sırasıyla domates ve kıymasını da ekleyerek pişirme işlemine devam ediyoruz. Siz daha fazla makarna ile yapacaksanız kıyma miktarını artırabilirsiniz. Sizlere kalmış🤗 Pişmeye yakın harcımıza bir tutam tuz ve baharatları da ekledikten sonra altını kapatıyoruz. 
  Gelelim beşamel sosunu hazırlanmaya. Sos için tencereye; 1 kaşık tereyağ ve 2 kaşık  sıvıyağ  koyulur eritilir. Un eklenerek karıştırarak kavrulur. (Un kokusu çıkana ve hafif rengi donene kadar kavurun) 2  su bardağı süt eklenerek sürekli karıştırılarak kıvam bulması sağlanır. Kaynamaya gelince tuz ve karabiber eklenir 1-2 dakika daha ocakta bekletildikten sonra ocaktan alınır.

Orta boy borcama haşlanan makarnanın yarısı yayılır. Beşamel sosun yarısı makarnaların üzerine gezdirilir. Kıymalı harç makarnanın üzerine eşit şekilde yayılır. Kalan makarna kıymalı harcın üzerine eklenir yayılır. Kalan beşamel sos makarnanın üzerine eşit şekilde gezdirilir. Son olarak rende kaşar peyniri serpilir.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun☺

Yorumlar