çikolatalı sandviç kurabiye



Çikolatalı Sandviç kurabiye;


Çeşit çeşit Çikolatalı Sandviç rengarenk ve lezzetli kurabiyeler yaparak hem misafirlerinizi hem de ailenizi musmutlu edebilirsiniz. Kolay bir şekilde yapabileceğiniz bu gösterişli kurabiyeler masalarınızda çok  konuşulacak.

İstediğiniz şekilde kalıplar kullanarak yapabileceğiniz Çikolatalı Sandviç kurabiyeleri sizlerde çok seveceksiniz. Çikolatalı Sandviç kurabiyeler nasıl yapılır? merak edenler tarifimi inceleyebilirler. Çayın, kahvenin yanında afiyetle yiyeceğiniz bu kurabiyeleri deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler
125 gr margarin
1 su bardağından biraz eksik  şeker
1 yumurta
Yarim sb sıvıyağ 
1 paket vanilya
Yarim paket kabartma tozu
1 su bardağı nişasta
1 dilim limon 
2,5 -3 su bardağı un ( aldigi kadar)
Hazırlanışı

Oda sıcaklığına gelmesi için beklettiğimiz margarini, yumurtayı, şekeri ve vanilyayı bir kaba alıp yoğuruyoruz.Yavaş yavaş un, nişasta ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekliyoruz.Ele yapışmayan güzel bir hamur elde ediyoruz.Unladığımız tezgahta merdane ile yarım cm kalınlığında açıyoruz.Kalp kalıpları ile kesiyoruz.Kestiğimiz kalplerin yarısının içini daha küçük bir kalp kalıbıyla kesiyoruz.Aynı işlemi bardakla kestiğim hamurlara da uyguladım.Resimlerden net bir şekilde anlaşılabilir.Daha sonra yağılı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.180 derece fırında 10 dakikada pişiriyoruz.Çok çabuk pişiyor dikkatli olmanız gerekmektedir.Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakıyoruz.Soğuyan kurabiyeleri ızgara üzerine alıp pudra şekeri serpiyoruz.Diğer kurabiyelerin içine erik marmelatı sürüp pudra şekerli olan kurabiyeleri üzerine kapatıyoruz. Afiyet olsun. :)

Yorumlar